ARBEIDSMARKT MINDER KRAP: AANTAL VACATURES VOOR LOODGIETER OF TIMMERMAN BLIJFT AFNEMEN, WEL MEER WERK IN KINDEROPVANG

De arbeidsmarkt wordt langzamerhand minder krap, ziet vacaturesite Indeed na een analyse van miljoenen vacatures. Ten opzichte van april vorig jaar is het aantal uitstaande vacatures met 14 procent gedaald.

Timmerlieden en loodgieters zijn opvallend genoeg minder in trek. Het aantal uitstaande vacatures voor timmerlieden is de afgelopen drie jaar nagenoeg gehalveerd. Bij loodgieters gaat het om een afname van bijna een kwart.

Volgens Indeed komt dat doordat de bouw op sommige plekken stil is komen te liggen door de stikstofproblematiek, rentestijgingen en stijgende grondstofprijzen.

Toch wordt er op de gehele arbeidsmarkt nog altijd veel extra personeel gezocht. De vraag naar pedagogisch medewerkers is sinds 2021 met ruim driekwart toegenomen. Het aantal vacatures voor kappers en apothekersassistenten steeg bijna net zo hard.

Veel praktische vacatures blijven overigens lang openstaan. Volgens Indeed duurt het in bijna de helft van de gevallen langer dan twee maanden om ze te vullen.

LEES OOK: Aanbrengbonus voor werknemer die bedrijf nieuwe collega bezorgt, is zeer populair – zo hoog mag die zijn en zo werkt het fiscaal

2024-05-07T12:30:07Z dg43tfdfdgfd