CRYPTO.COM WIL MEER SPORTSPONSORING NA DEAL MIAMI GRAND PRIX

SINGAPORE (ANP) - Crypto.com wil meer sporten gaan sponsoren, nadat het handelsplatform voor cryptomunten de titelsponsor werd van het Formule 1-evenement in Florida, de Crypto.com Miami Grand Prix. Het bedrijf ziet sport als groeimotor om mensen bekend te maken met de cryptowereld, zegt Steven Kalifowitz, marketingdirecteur van Crypto.com, tegen Bloomberg News.

Het bedrijf sloot in 2022 een sponsordeal met de Miami Grand Prix voor 10 miljoen dollar, met een looptijd van tien jaar. Daarnaast sponsort de onderneming de Formule 1 wereldwijd in een vijfjarige deal ter waarde van 100 miljoen dollar.

Cryptobedrijven zijn meer sportevenementen gaan sponsoren sinds de dramatische ineenstorting van cryptobeurs FTX in november 2022. Veel mensen raakten toen hun geld kwijt, waarna rechtszaken volgden tegen beroemdheden die investeren in crypto's promootten.

Boete

Crypto.com is ook al partner van de NBA's Philadelphia Sixers, het voetbalteam Paris Saint-Germain, het Ultimate Fighting Championship en de Australian Football League. "De zichtbaarheid van Crypto.com is aanzienlijk gestegen sinds het zijn marketinginspanningen heeft gericht op sport", stelt Kalifowitz. Hij voegt daaraan toe dat het handelsplatform nu meer dan 100 miljoen gebruikers heeft.

Eerder dit jaar legde De Nederlandsche Bank (DNB) een boete op van 2,85 miljoen euro aan Crypto.com. Het bedrijf bood een tijdlang onrechtmatig cryptodiensten aan in Nederland zonder zich daarvoor bij DNB te hebben geregistreerd.

2024-05-05T13:38:59Z dg43tfdfdgfd