DEZE FOTO'S LATEN ZIEN HOE RUSLAND PRONKT MET IN OEKRAïNE IN BESLAG GENOMEN OORLOGSMATERIEEL VAN NAVO-LANDEN, WAARONDER EEN HOWITZER, EEN LEOPARD 2 EN EEN BRADLEY

Rusland heeft woensdag een tentoonstelling geopend waarop meer dan dertig militaire voertuigen te zien zijn die het heeft veroverd op Oekraïne. Onder de trofeeën is veel NAVO-materieel.

Het was razend druk op de openingsdag, die viel op de Dag van de Arbeid (1 mei). De tentoonstelling in het Victory Park in Moskou duurt een maand.

Op foto's van de tentoonstelling Trofeeën van het Russische leger is materieel te zien van meer dan tien verschillende landen. Dat geeft aan welk uiteenlopend wapentuig Oekraïne heeft gebruikt sinds het begin van de Russische invasie in februari 2022.

Niet al het materieel is onlangs in beslag genomen. Een aantal voertuigen, waaronder een aantal die in de VS zijn vervaardigd, waren al te zien op een eerdere tentoonstelling in augustus.

Volgens het Nederlandse militaire weblog Oryx heeft Oekraïne meer dan 5.640 militaire voertuigen ingezet tijdens de oorlog, waarvan er in totaal zo'n 1.000 in beslag zijn genomen.

LEES OOK: De oorlog in Oekraïne laat zien dat westerse landen moeten nadenken hoe je uitputtingsoorlogen voert, volgens een militair expert

2024-05-03T07:00:44Z dg43tfdfdgfd