RENAULT HOUDT VAST AAN STABIELE VERKOOPPRIJZEN

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - Renault gaat de verkoopprijzen van zijn auto's niet verlagen, na de recente prijsverlagingen door Tesla. Het Amerikaanse Tesla, dat kampt met tegenvallende verkopen, wil daarmee de vraag naar zijn elektrische voertuigen aanjagen. De verkopen van het Franse Renault overtroffen in het eerste kwartaal echter de verwachtingen, dankzij een sterke vraag naar modellen als de vernieuwde Clio, Sandero en de elektrische Megane E-Tech.

"We houden vast aan een beleid van stabiele prijzen", zei financieel directeur Thierry Pieton in een toelichting op de kwartaalcijfers. "Dit gezegd hebbende, zijn we erin geslaagd de kosten flink te verlagen en laten we klanten hiervan profiteren. Onze nieuwe modellen hebben voor ons een hogere marge en voor onze klanten al een lagere prijs", aldus Pieton.

Renault zag de omzet in afgelopen kwartaal licht stijgen naar 11,7 miljard euro en overtrof daarmee de verwachtingen van analisten. Ook bevestigde het concern de vooruitzichten voor het hele jaar.

Europese neergang

Renault meldde verder dat het aandeel van volledig elektrische en hybride voertuigen in de verkopen is gestegen tot 48 procent, ondanks een terugval in de vraag naar elektrische voertuigen in Europa. Hogere rentetarieven, een zwakkere economische groei, de toegenomen concurrentie van Chinese fabrikanten en het afbouwen van subsidies voor elektrische auto's hebben allemaal bijgedragen aan de neergang in de regio.

De moeilijke omstandigheden waren voor topman Luca de Meo eerder dit jaar aanleiding om de plannen voor een aparte beursnotering van Ampere, het onderdeel van Renault dat zich richt op software en elektrische auto's, op te geven. Ondanks de moeilijkere marktomstandigheden hoopt Renault met een reeks van tien nieuwe modellen, waaronder de volledig elektrische Renault 5, echter meer klanten aan te trekken.

2024-04-23T06:50:53Z dg43tfdfdgfd