SPORTIVITEIT IN EEN KLEINE, ELEKTRISCHE SUV: KAN DAT? ZO RIJDT DE BMW IX2

BMW weet als een van de weinige Duitse automerken een ongekend succes te maken van de elektrische auto's die de fabrikant verkoopt. De autobouwer uit Beieren verkondigde onlangs een miljoen elektrische auto's te hebben verkocht, wat aanzienlijk meer is dan de concurrentie.

De Duitse autofabrikant vaart dan ook een eigen koers als het aankomt op elektrificatie. Daarbij worden er weinig aparte elektrische modellen uitgebracht, maar zijn het vooral elektrische varianten van auto's die ook gewoon met brandstofmotor te krijgen zijn. Ook de nieuwste iX2 behoort tot deze groep.

Toch blijft het een beetje een vreemde eend in de bijt, want het gaat hier om een zogenoemde SAC: oftewel een Sports Activity Coupé. De iX2 wordt op hetzelfde platform gebouwd als de BMW iX1 en heeft ook dezelfde motorisering, maar onderscheidt zich dus vooral met de sportiever ogende carrosserie.

Is de BMW iX2 dan ook zo sportief als deze lijkt? Dat probeerden we uit te vinden. Wat ons daarbij opviel, laten we je graag zien in de onderstaande slideshow.

LEES OOK: Zet BMW opnieuw de standaard? We testen de elektrische BMW i5 eDrive40

2024-04-26T11:07:59Z dg43tfdfdgfd