VOORMALIG COMMUNICATIE-ADVISEUR VAN TRUMP IN TRANEN NA VERKLARING IN PROCES OVER ZWIJGGELD VOOR STORMY DANIELS

Hope Hicks, de voormalige communicatie-adviseur van Donald Trump, heeft voor een rechter verklaard dat zij van de Amerikaanse oud-president moest ontkennen dat hij een seksuele relatie had gehad met pornoster Stormy Daniels.

Dat zou gebeurd zijn in de laatste dagen van de presidentsverkiezingen van 2016. Vlak na haar getuigenis, en vlak voordat Trumps advocaat haar wilde ondervragen, barstte Hicks in tranen uit, waarop de zitting werd geschorst.

Trump wordt ervan beschuldigd een betaling van 130.000 dollar aan Daniels te hebben verdoezeld. Daniels zou hebben gedreigd haar verhaal over hun seksuele relatie uit 2006 openbaar te maken, waarop Trump haar zwijggeld zou hebben betaald.

Hicks gaf aan dat ze Trump vier dagen voor de verkiezingen van november 2016 had verteld dat zakenkrant The Wall Street Journal details van het verhaal van Daniels zou publiceren. "Hij wilde er zeker van zijn dat elke vorm van relatie werd ontkend", zei Hicks, die in 2016 communicatie-adviseur van de campagne was.

Ze zei dat Trump niet wilde dat zijn vrouw Melania het verhaal zou zien, waarin ook beschuldigingen stonden dat hij een affaire had met voormalig Playboy-model Karen McDougal.

Trump heeft ontkend seks te hebben gehad met beide vrouwen. Ook zou Trump gezegd hebben dat hij niet wilde dat het verhaal voor de verkiezingen naar buiten zou komen, aldus Hicks.

LEES OOK: Gaat Donald Trump de onafhankelijkheid van de Amerikaanse centrale bank aanvallen? De gevolgen kunnen groot zijn

2024-05-04T08:33:45Z dg43tfdfdgfd